24 Eylül 2017 Pazar

Monarşi, Cumhuriyet, Demokrasi konulu Panel düzenlendi

23 Ekim 2015 Cuma 18:54 tarihinde eklendi | 493 defa okundu

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 23 Ekim 2015 Cuma günü saat 14:00'de "Monarşi, Cumhuriyet, Demokrasi" konulu panel düzenlenmiştir. Panel Doç. Dr. Hayri ÇAPRAZ, Yrd. Doç. Dr. Murat KILIÇ ve Okutman Turgut ERMUMCU'nun katılımıyla gerçekleşmiştir.

Panel’de Monarşi, Cumhuriyet ve Demokrasi Kavramları ele alındı. Kavramların sözlük anlamı, tarihsel süreç içerisindeki uygulamaları, günümüzde geldikleri noktalar,  panelistler ve Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler, Hukuk, Ziraat ve Fen-Edebiyat fakültelerinden gelen katılımcılar tarafından birlikte tartışıldı.
Bu çerçevede Kamu iradesi, birey iradesi, halk iradesi, yasaların eşitliği ve adalet gibi kavramlar ile bunların  yönetim  şekilleri içerisindeki durum ve fonksiyonları ele alındı.