24 Eylül 2017 Pazar

"Türk Düşünce Dünyasında Mehmet Akif Ersoy” Paneli Düzenlendi

13 Mart 2016 Pazar 13:59 tarihinde eklendi | 284 defa okundu

Süleyman Demirel Üniversitesi Tarih Bölümü, Türk Dili Edebiyatı Bölümü ile Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü ortaklığında “Türk Düşünce Dünyasında Mehmet Akif Ersoy” konulu bir panel düzenlendi.

Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelde, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Türkoğlu, Mehmet Akif’in erdemli, inançlı, paraya tamah etmeyen yüce gönüllü bir insan olduğunu belirterek her Türk gencinin Safahatı okuması gerektiğini; Mehmet Akif’in şiirlerinin tarih koktuğunu söyledi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cafer Gariper de “Mehmet Akif Ersoy’un aldığı eğitim doğu ve batı arasında kendini konumlandırmasına yardım etmiştir. O doğu batı arasında iyi bir sentezcidir.”dedi. Gariper, muhafazakâr yenilikçi olan Akif’in zamanın sanatkârı olduğunu söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

Panelde Türk dünyasında Mehmet Akif’in felsefi yönünden bahsedilirken son günlerde ülkenin gündeminde yer alan meselelerde değerlendirildi.